dimarts, 17 de juliol del 2012

Antonio López a Lleida

"La pintura és un descobriment" Antonio López




La Fundació Sorigué de Lleida presenta la primera exposició catalana d'Antonio López.
La mostra, comissariada per María López, filla del pintor i per l'equip de la Fundació Sorigué, i que es podrà visitar fins al 31 d'octubre, recull mig centenar d'obres entre pintures, escultures, olis i dibuixos, algunes de les quals són inèdites i fins i tot estan inacabades. 


 
Les obres que conté representen temes habituals dins l'obra d'Antonio López, com ara el paisatge urbà madrileny i el cos humà.


Els àmbits en què estan dividides les obres són: els espais que inclouen les recents imatges de la Gran Via de Madrid i els coneguts quadres "Madrid des de les Torres Blanques" i "Gos mort". També hi ha bodegons, retrats i l'escultura "María", a més dels dibuixos del seu estudi.Una altra de les sales està dedicada al nu amb l'escultura "L'home" i el prototip de "La dona de Coslada", a més dels treballs preparatoris dels dos caps monumentals "Dia" i "Nit".

La mostra, mentre duri l'exposició, es complementa amb la instal·lació en dos espais públics de 
Lleida, de les dues escultures monumental que retraten el cap de les dues nétes. 

L'obra d'Antonio López reconstrueix pas a pas una lenta saviduria, que ha madurat plenament i paulatinament, que opera en la ment i l'ull com un bisturó, sense parar-se en allò que sobra.
 

dilluns, 16 de juliol del 2012

Palmeras en la nieve de Luz Gabàs

Palmeras en la nieve és la primera novel·la de Luz Gabàs.
Clearance, filla de Jacobo i neboda de Kilian, viu amb els seus oncles, el seu pare i la seva cosina Daniela a Pasolobino (Osca).
Entusiasmada amb la història que van viure als anys 60 Jacobo i Kilian, i als anys 20 el seu avi Antón a l'illa de Fernando Poo, Guinea Equatorial, i amb els molts records que tenen d'aquesta exòtica i verda illa, decideix anar-hi empesa per la curiositat i la voluntat de conèixer els seus habitants,el seu clima, els seus carrers,les seves palmeres, els seus camps de cacau i alguna cosa més que ni ella s'imagina per la gravetat dels fets i que constitueixen el gran secret que han mantingut el seu pare i el seu oncle al llarg de tots aquests anys.
Bioko (antigament Fernando Poo)
La història, carregada de passió i exotisme, per una banda ens commou però per una altra ens mostra el sofriment i el dolor que provoquen els amors prohibits...
La novel·la ens descriu perfectament l'illa i els seus paisatges.Ens emociona amb la caracterització d' alguns personatrges, com és el cas de la Bisila, carismàtica i bondadosa.
Ens descobreix una temàtica un tant desconeguda per molts : el viatge dels espanyols a Guinea Equatorial, la part més occidental d'Àfrica, a buscar una vida millor, ja que aquests territoris eren rics productors de cacau, cafè i fustes tropicals i que foren províncies espanyoles fins a  la seva autonomia  a l'any 1963.

Vols veure el book trailer del llibre?




Ah! la novel·la serà adaptada al cinema per Antena 3Films properament!
A Cacau sampaka podràs degustar una deliciosa xoxolata.No t'ho perdis!




dimarts, 3 de juliol del 2012

Any Literari Sales, Calders, Tísner



El passat sis de juny es va inaugurar oficialment l'any commemoratiu en record dels escriptors Joan Sales, Pere Calders i Avel·lí Gener, Tísner amb motiu del centenari del seu naixement.
Podem seguir  tota l'actualitat i veure les activitats programades des d'aquest homenatge literari al web.

Cada autor hi té un espai en el web amb informació, fotografies, informació bibliogràfica, enllaços, publicacions, etc.

A la nostra biblioteca hi trobareu :

SALES Joan Incerta glòria.Ed. 62

CALDERS Pere :
Antaviana.Ed. 62
Cròniques de la veritat oculta. Ed. 62
De teves a meves. Barcanova
Demà a les tres de la matinada. Ed. 62
Invasió subtil i altres contes. Ed. 62
Unitats de xoc. Ed. 62
 
GENER,Tísner Avel·lí Paraules d'Opoton el vell. Ed. 62