diumenge, 23 de desembre del 2012

divendres, 21 de desembre del 2012

FELICITACIÓ NADAL





"Però el Nadal ens ha pintat el rostre
 amb un vermell precís i decidit
 i ens dóna un sentiment de llar, de sostre,
 de terra,de nissaga i d'esperit"

  J.M. de Sagarra El poema de Nadal (Cant final)

          
       BON NADAL  2012                    

GUANYADORS CONTES DE NADAL







Ja coneixem els guanyadors i guanyadores del concurs de Contes de Nadal :

1r. PREMI BATXILLERAT A : Roser Vales per "El globus vermell"
 1r. PREMI BATXILLERAT B : Ariadna Sanglas "La història de l'arbre de Nadal"

Properament us posaré l'enllaç per si els voleu llegir.El divendres 21 de desembre a les 10h. lliurarem els premis a la biblioteca. 

ENHORABONA!

 

dilluns, 10 de desembre del 2012

CANÇÓ DE NADAL DE CHARLES DICKENS

Es tracta d'un relat (una short story,com diuen els anglesos) considerat d'ambient gòtic on hi apareixen uns fantasmes.
En aquesta petita novel·la Charles Dickens ens descriu com ningú l'ambient anglès fosc,fred,boirós,nevat i ens dibuixa la misèria de la gent i les acusades diferències socials. No obstant, no deixa de banda l'aspecte humà de la trama,amb la pobra família de l'empleat del protagonista i el seu fill malalt,el petit  Tim,que sap animar tothom malgrat la seva precària salut.
Tres famosos fantasmes- Nadal passat,present i futur
  ens fan viatjar en el temps per mostrar els errors ja comesos i les amenaces pendents.

El Sr. Ebeneezer Scrooge, un suposat home cruel,gasiu,esquerp i malcarat esdevé víctima de la seva pròpia inacapacitat per relacionar-se amb l'entorn i per estimar. Aquesta és la idea que li transmeten els fantasmes que volen impunement per casa seva durant el Nadal glaçat. Quan el fantasma del futur li ensenya la seva solitària mort, està reflectint tot allò que ha estat realment la seva vida.
Es pot entendre un missatge  moralitzant en la història,encara que potser no va ser la intenció real de l'autor, el que sí és cert és que ens mostra una societat anglesa plena d'injustícia, problemes socials i una gran diferència de classes
El fet d'entendre la novel·la amb aquest missatge ens va molt bé per mostrar la situació de la nostra societat actual,talment mancada de tolerància i generositat, sobretot en aquestes dates nadalenques que volen ser una explosió de felicitat i harmonia.

diumenge, 9 de desembre del 2012

dissabte, 1 de desembre del 2012

ARRIBA A LA BIBLIOTECA MEJOR MANOLO



Ja teniu disponible a la nostra biblioteca l'última entrega de Manolito Gafotas,Mejor Monolo. Però Manolito ha crescut i per tant, també ho han fet els seus lectors.
La primera aventura de Manolito va veure la llum en forma de llibre el 1994, però el personatge ja feia temps que existia a la ràdio on la mateixa Elvira Lindo escrivia els guions i donava veu al personatge. A l'Elvira les aventures de Manolito li van suposar al 1998 el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil.
Fins ara la sèrie consta de vuit títols que podeu trobar a la biblioteca i narra les aventures d'un nen que viu a Carabanchel Alto i que amb la seva peculiar forma de veure la vida i envoltat de la seva família i els seus amics ens farà passar una molt bona estona

LA BIBLIOTECA PREPARA EL NADAL


Ja portem un parell de dies preparant l'arribada del Nadal a la biblioteca.

- 1 ESO - Els alumnes felicitaran el vell Gruber, el protagonista de La felicitació, el primer dels Contes per a un món millor, cada alumne li escriurà com si fos un habitant més de la vall d'Àsper seguint les instruccions que donarà la professora a classe

2n ESOEls nois i noies de segon s'hauran de posar dins la pell del noi del pijama de ratlles, el petit Schmuel, i imaginar el que ell podria desitjar, pensar, somiar...Cadascun escriurà aquest pensament dins d'una estrella de cartolina daurada, símbol nadalenc però també, com ja sabem, el símbol que els jueus foren obligats a portar cosit a la seva roba perquè tothom els pogués identificar com els enemics que el nazisme havia d'exterminar.

3r ESO - Els alumnes expressaran els seus pensaments i desitjos en frases elaborades segons el criteri estètic i la creativitat de cadascú. Escriuran les seves idees en boles nadalenques de cartolines acolorides i amb elles configuraran un arbre de Nadal.

4 ESO - El/les alumnes de 4t escolliran un llibre que els hagi agradat i en reproduiran la portada amb una frase extreta del propi llibre i triada per ells seguint el gust i criteri propis. Aquestes cobertes penjaran de l'arbre de Nadal que hi haurà a la biblioteca.

Penjarem les boles de tercer, les estrelles de segon i les felicitacions de primer al passadís de baix, a tocar de la biblioteca. A dins, hi haurà l'arbre del qual penjaran les cobertes elaborades pels de 4t.

Gràcies per la teva col·laboració!