diumenge, 28 d’abril del 2013

RECITAL POÈTIC SALVADOR ESPRIU

El dia 23 d'abril els alumnes d'ESO i Batxillerat van fer un recital poètic per commemorar el naixement de Salvador Espriu, activitat emmarcada en l'Any Espriu.
Durant aproximadament 30 minuts  els alumnes van llegir, amb acompanyament musical, alguns dels poemes més representatius de la seva obra
Aquesta activitat és fruit del treball fet a classe les darreres setmanes per conèixer el poeta,  preparar els poemes que havien de llegir i seleccionar la música que els havia d'acompanyar.
Tots plegats van manifestar la satisfacció per la bona feina feta, per haver descobert Espriu i per haver participat tan activament en la diada de Sant Jordi recordant un dels poetes cabdals de la nostra poesia.







PREPARACIÓ VISITA BLUE JEANS

Durant aquesta setmana prèvia a la Diada de Sant Jordi els alumnes de 2n. cicle d'ESO han estat preparant diversos pósters i cartolines per decorar la biblioteca amb motiu de la visita de l'escriptor Blue Jeans. En ells han plasmat la seva biografia, la descripció dels personatges principals de les seves obres i també cites  dels seus llibres preferits.
Els alumnes de 1r. cicle, per la seva banda, han estat elaborant a la classe punts de llibre i postals amb fotografies,dibuixos i frases tant de l'autor com dels seus llibres



























 

UN NOVEL·LISTA D'ÈXIT A LA BIBLIOTECA

El passat dilluns, ens va visitar l'escriptor Blue Jeans, pseudònim de Francisco de Paula. El novel·lista va comentar amb els nostres alumnes les seves novel·les de més èxit,la trilogia Canciones para Paula i Buenos días, princesa.
Molt planer i entenedor l'autor ens va confessar que la gran acceptació de les seves novel·les entre el jovent es deu al seu caràcter proper a la realitat actual dels adolescents i al fet d'haver-se fet la difusió de les obres a través d'internet.
A través de les seves paraules i explicacions ens va deixar la reflexió que si vols ser un escriptor has de tenir voluntat, regularitat, i sobretot, un important bagatge lector.També ens va dir que la resposta positiva dels joves l'empeny a seguir escrivint.
Li desitgem molta sort en les seves poperes propostes literàries!

dissabte, 20 d’abril del 2013

SANT JORDI 2013

EXPOSICIÓ DE PUNTS DE LLIBRE A LA BIBLIOTECA

Des del passat divendres 12 d'abril estan exposats a la biblioteca del centre els punts de llibre que han realitzat els nostres alumnes amb motiu de la Diada de Sant Jordi d'enguany. La figura i obra de Salvador Espriu ha estat present en tots ells a través dels seus versos i frases acompanyades de les seves il·lustracions.
Els trobareu adornant el sostre d'una manera molt original.

Aquí us en deixo una mostra :



 

diumenge, 14 d’abril del 2013

EXPOSICIÓ DE FRASES DEL DIA "ANY ESPRIU"

Des del mes de març, al passadís central del nostre institut, es pot veure una mostra de frases de Salvador Espriu recollides i il·lustrades pels alumnes de 4t. ESO C i D.






Inicialment la Carmina, professora de llengua i literatura catalana, ja havia començat el recull de frases i els nostres alumnes completaren l'esmentada mostra amb els seus treballs.






ENHORABONA PEL TREBALL REALITZAT!

SANT JORDI A LA BIBLIOTECA

A les 11 h. del dia 23 d'abril a la sala d'actes del nostre institut hi haurà una lectura de poemes de Salvador Espriu.
Uns quants alumnes d'ESO i Batxilletat llegiran una tria de poemes d'aquest autor
acompanyats de música. Una mostra d'audiovisuals creats pels alumnes de 4t. d'ESO i 1r. de Batxillerat iniciaran i clouran el recital.

NO HI FALTEU!

diumenge, 7 d’abril del 2013

JORGE CARRIÓN A LA NOSTRA BIBLIOTECA


El proper dijous 11 d'abril, el tarragoní Jorge Carrión presentarà a la biblioteca el seu darrer assaig, Teleshakespeare, vinculat a la seva novel·la Los muertos.
Títol : ¿Qué vemos cuando vemos la televisión?
(De Shakespeare a los clásicos contemporáneos).

Ja podeu gaudir d'aquesta darrera publicació a la nostra biblioteca igual que d'altres llibres seus:
- Mejor que ficción. Crònicas ejemplares (anagrama 2012)

Per si voleu saber més coses d'ell, podeu visitar la seva pàgina web clicant a Jorge Carrión.
 A aquesta activitat hi assistiran els alumnes de 2n. de Batxillerat.