diumenge, 20 de novembre del 2011

La casa del propòsit especial de JOHN BOYNE

Quants de vosaltres us vàreu llegir El noi del pijama de ratlles?. Ara aquest autor ens torna a fascinar amb una altra història que parteix d'un fet històric d'inicis del segle XX: la revolució russa:




Família Romanov

Després d'haver llegit El noi del pijama de ratlles, la famosa novel·la amb la qual John Boyne es va donar a conèìxer al gran públic, sentim una especial atracció per aquesta nova novel·la que també parteix d'un fet històric, encara que no és ni molt menys una novel·la històrica.
De La casa del propòsit especial des del punt de vista estructural es pot dir que és una novel·la que conté dues històries paral·leles, una de caire més personal i l'altra de caire històric, que
es van alternant i on el penúltim capítol funciona com a vincle d'unió entre totes dues.
El protagonista és Gueorgui Yatxmienev i cada història fa referència a una etapa vital de la seva vida - la maduresa i la joventut- fent així un recorregut des que era petit a Kaixin, el seu poble natal, fins a la mort de la seva dona a un hospital de Londres.
La història és explicada amb un estil senzill i directe i és adreçada a un sector de públic ampli i divers.
És una gran i difícil història d'amor amb traces èpiques,tràgiques,aventureres i intrigants que et commou des del pricipi fins al final.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada