dilluns, 16 de juliol del 2012

Palmeras en la nieve de Luz Gabàs

Palmeras en la nieve és la primera novel·la de Luz Gabàs.
Clearance, filla de Jacobo i neboda de Kilian, viu amb els seus oncles, el seu pare i la seva cosina Daniela a Pasolobino (Osca).
Entusiasmada amb la història que van viure als anys 60 Jacobo i Kilian, i als anys 20 el seu avi Antón a l'illa de Fernando Poo, Guinea Equatorial, i amb els molts records que tenen d'aquesta exòtica i verda illa, decideix anar-hi empesa per la curiositat i la voluntat de conèixer els seus habitants,el seu clima, els seus carrers,les seves palmeres, els seus camps de cacau i alguna cosa més que ni ella s'imagina per la gravetat dels fets i que constitueixen el gran secret que han mantingut el seu pare i el seu oncle al llarg de tots aquests anys.
Bioko (antigament Fernando Poo)
La història, carregada de passió i exotisme, per una banda ens commou però per una altra ens mostra el sofriment i el dolor que provoquen els amors prohibits...
La novel·la ens descriu perfectament l'illa i els seus paisatges.Ens emociona amb la caracterització d' alguns personatrges, com és el cas de la Bisila, carismàtica i bondadosa.
Ens descobreix una temàtica un tant desconeguda per molts : el viatge dels espanyols a Guinea Equatorial, la part més occidental d'Àfrica, a buscar una vida millor, ja que aquests territoris eren rics productors de cacau, cafè i fustes tropicals i que foren províncies espanyoles fins a  la seva autonomia  a l'any 1963.

Vols veure el book trailer del llibre?




Ah! la novel·la serà adaptada al cinema per Antena 3Films properament!
A Cacau sampaka podràs degustar una deliciosa xoxolata.No t'ho perdis!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada