dissabte, 12 d’octubre de 2013

PREMI NOBEL DE LITERATURA 2013

Alice Munro guanya el Premi Nobel de Literatura 2013

Alice-Munro-005
Alice Munro ha estat l’eterna candidata al Premi nobel de Literatura.  L’escriptora canadenca  ha rebut el guardó literari  més important.
Nascuda l’any 1931 en una zona rural de la província d’Ontàrio, és l’autora d’onze col·leccions de contes i d’una novel·la.
Alice Munro ha basat una obra literària basada en els relats, centrats sobretot  en les relacions humanes analitzades a través de la mirada de la vida quotidiana. Alice Munro també és coneguda com la Chéjov canadenca.
Club editor  va publicar  l’any 2010, Massa felicitat la primera obra de l’escriptora traduïda al català.
Massa felicitat ens ofereix una col·lecció de deu contes, on una jove mare rep consol inesperat per la mort dels seus tres fills, una altra dona reacciona de forma insòlita davant de la humiliació a què la sotmet un home; altres contes descriuen la crueltat dels nens i els buits de solitud en el dia a dia de la vida de parella. El darrer conte ens parla de Sophia Kovalevsky, una matemàtica russa que realment va viure a finals del segle XIX, en el seu llarg pelegrinatge a través d’Europa a la recerca d’una universitat que admetés dones com a professores.
El mes de març d’aquest any  Club editor i Lumen van publicar Estimada vida,  el nou volum de relats d’Alice Munro,  publicat a Canadà el novembre del 2012.
Altres obres de l’escriptora canadenca són  Odio, amistad, noviazgo, amor, matrimonio (Rba), La vista desde Castle Rock, Secretos a voces o Escapada.
Afortunadament la guanyadora del Nobel de Literatura compta amb força obra publicada en català i castellà. Article publicat per "L'illa dels LLibres"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada