dimecres, 30 de maig del 2012

Visita a la Biblioteca Pública de Lleida


Els alumnes de 2n d'ESO, dividits en quatre grups, han visitat recentment les instal·lacions de la Biblioteca Pública de la nostra capital.

Després d'una breu explicació del seu funcionament, la visita guiada es va iniciar amb l'expocició De l'ABC a l' SMS, una mostra integrada per 9 panells que fa un recorregut a través de la literatura infantil i juvenil per tot el procés d'aprenentatge de l'escriptura i de la lectura, i de com aquesta forma part de les nostres vides. Comença pels llibres d'imatges i abecedaris, amb els quals els infants aprenen a posar nom a les coses i a identificar els signes alfabètics i arriba als llibres on la lectura i l'escriptura són els protagonistes.
 Seguidament visitàrem les principals estances, especialment l'àrea juvenil on se'ls explicà com cercar a l'ordinador els llibres del seu catàleg, tant per consultar-los com per demanar-los en préstec. Ens mostraren també l'hemeroteca, on es poden consultar tot tipus de publicacions periòdiques com diaris i revistes, la sala del material audiovisual i diverses sales de consulta.
Durant més d'una hora de visita els nostres alumnes van gaudir de l'edifici que durant quasi un segle fou orfenat i que ara, després de la corresponent reforma, s'ha convertit en un espai ample, agradable i excel·lentment il·luminat, que alberga un ric fons documental.




Acabada la visita, iniciàrem un recorregut pel Casc Antic de la nostra ciutat on el professor de Ciències Socials els mostrà els edificis i els carrers més emblemàtics.


                       Aquí us deixo unes imatges de la sortida
  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada