dilluns, 10 de desembre de 2012

CANÇÓ DE NADAL DE CHARLES DICKENS

Es tracta d'un relat (una short story,com diuen els anglesos) considerat d'ambient gòtic on hi apareixen uns fantasmes.
En aquesta petita novel·la Charles Dickens ens descriu com ningú l'ambient anglès fosc,fred,boirós,nevat i ens dibuixa la misèria de la gent i les acusades diferències socials. No obstant, no deixa de banda l'aspecte humà de la trama,amb la pobra família de l'empleat del protagonista i el seu fill malalt,el petit  Tim,que sap animar tothom malgrat la seva precària salut.
Tres famosos fantasmes- Nadal passat,present i futur
  ens fan viatjar en el temps per mostrar els errors ja comesos i les amenaces pendents.

El Sr. Ebeneezer Scrooge, un suposat home cruel,gasiu,esquerp i malcarat esdevé víctima de la seva pròpia inacapacitat per relacionar-se amb l'entorn i per estimar. Aquesta és la idea que li transmeten els fantasmes que volen impunement per casa seva durant el Nadal glaçat. Quan el fantasma del futur li ensenya la seva solitària mort, està reflectint tot allò que ha estat realment la seva vida.
Es pot entendre un missatge  moralitzant en la història,encara que potser no va ser la intenció real de l'autor, el que sí és cert és que ens mostra una societat anglesa plena d'injustícia, problemes socials i una gran diferència de classes
El fet d'entendre la novel·la amb aquest missatge ens va molt bé per mostrar la situació de la nostra societat actual,talment mancada de tolerància i generositat, sobretot en aquestes dates nadalenques que volen ser una explosió de felicitat i harmonia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada